Infinity chess size and resolution

Here post questions relating to the GUI
Post Reply
Brooknow
Posts: 11
Joined: Mon Sep 02, 2019 9:39 am

Infinity chess size and resolution

Post by Brooknow »

Hello, I have downloaded the Infinity chess software with an interest in the engine tournaments there. I find that when I run the infininty chess I only get a tiny screen with no way to change the resolution or size. Alt+play does bring up a full sized chess board with an extremly tiny font and still no way to get a normal resolution to make the software playable.

I have windows 10 64 bit running firefox on hd television and Nvidia 1650 Gpu and i5 8400 cpu with no resolution problems elseware.
Would be grateful for advice, Thanks.
User avatar
KhalidOmar
Posts: 351
Joined: Thu Aug 01, 2019 12:21 pm
Contact:

Re: Infinity chess size and resolution

Post by KhalidOmar »

Hello,

I suspect you have changed the default DPI settings of your computer which maybe affecting how Infinitychess is displaying on your computer.

There are few things you can try:
Option 1: Try restoring the default DPI of Windows. To do so, hit the Start button on the taskbar and type DPI. Select the Change the size of text , apps, and other items from the list. In the new window that appears, check under Scale and layout, if the value is above 100% then that could be the problem! Try changing that to 125% or even 100% for best display of InfinityChess
 
Option1.png

Option 2: Same as Option 1, but instead of changing the percentage to 100%, click on Advanced scaling options and then enable the option Let Windows try to fix apps so they're not blurry
 
Option2.png

Option 3: Navigate to C:\Program Files (x86)\InnovativeSolutions\InfinityChess and find the executable file InfinityChess.exe then right-click and select Properties. Goto the Compatability tab and click on Change high DPI settings. Enable Override high DPI scaling behavior. Change the Scaling performed by to Application, if that does not work try System then System Enhanced
 
Option3.png
 
Hopefully this solves the problem!
Brooknow
Posts: 11
Joined: Mon Sep 02, 2019 9:39 am

Re: Infinity chess size and resolution

Post by Brooknow »

Thank you for that wealth of information, I shall try all options. Regards
Brooknow
Posts: 11
Joined: Mon Sep 02, 2019 9:39 am

Re: Infinity chess size and resolution

Post by Brooknow »

For the benefit of anyone else with this problem, option 3 above works with system enhanced select. Thanks again
User avatar
KhalidOmar
Posts: 351
Joined: Thu Aug 01, 2019 12:21 pm
Contact:

Re: Infinity chess size and resolution

Post by KhalidOmar »

Thanks Brooknow for the udpade.

I'm glad that it worked!
Ozymandias
Posts: 12
Joined: Thu Aug 01, 2019 7:35 pm

Re: Infinity chess size and resolution

Post by Ozymandias »

KhalidOmar wrote: Thu Nov 28, 2019 6:25 pm Thanks Brooknow for the udpade.

I'm glad that it worked!
Worked for me too, I've been suffering behaviour like that since I installed Win 8 on a rMBP (more than 6 years ago).
User avatar
KhalidOmar
Posts: 351
Joined: Thu Aug 01, 2019 12:21 pm
Contact:

Re: Infinity chess size and resolution

Post by KhalidOmar »

I'm glad I could help :)
Post Reply